E-Sports Betting Online - Bästa guiden till svensk e-sport 2020

Den tekniska utvecklingen har gjort under de senaste decennierna har lett till framväxten av det som nu är känt som E-sport.


E-sportens skönhet är att precis som traditionell sport är spelet otroligt, och spelare med alla förmågor kan delta när de spelar online E-sport.


Vad är E-Sport?

I enkla termer är e-sport konsolspel eller datorspel, ofta i professionella ligor över hela världen. En fördel med E-sport är att det inte är begränsat till en typ av videospel, men omfattar ett brett utbud av undergenrer.


Till exempel faller den allmänt populära första personens shooter-spel, krig, ​​kampsport och spel som kräver realtidsstrategier allt under det breda paraplyet av online videospel som är tillgängliga för allmänheten idag. Många spelsidor erbjuder idag betting på detta.


CS:GO-betting

Efter de framsteg som gjorts inom områden som är nära och kära till världens videospel, till exempel förbättrad grafik och övergripande kvalitet i spelen, har de potentiella e-sport vinsterna ökat på grund av ett stort antal turneringar på världsnivå. Evolution Championship Series, League of Legends World Championship, International och Intel Extreme Masters är några av de bästa E-sportsturneringarna som äger rum under året och som erbjuder stora pengar till vinnarna.


Så lukrativ är världen av internationella E-sportsturneringar, ett antal spelare har tagit sporten som heltidspersonal. Legends League, Dota 2, Call of Duty franchise, Overwatch och StarCraft är spel som erbjuder deltagare möjlighet att vara med med chans att få stora vinster genom att delta i en E-sport turnering.


Faktum är att det har varit en medveten ansträngning att skifta och forma E-sportens värld till en som mer liknar den nordamerikanska professionella sportmodellen där lag måste öka sin ställning inom divisioner och aktivt delta i spel över en predefinierad säsong.


Denna dröm kan komma att bli en verklighet inom den närmaste framtiden, eftersom Blizzard Entertainment kommer att inviga sin Overwatch-liga där tolv lag kommer att kämpa för toppläckan, från och med januari 2018.


Spelare i dessa lag kommer inte längre att betraktas som online E-sport deltiders , men snarare officiella tjänstemän, tjänar en årslön för deras deltagande, liksom en del av de totala potentiella vinsterna, som i första utgåvan av ligan kommer att uppgå till över 3 miljoner dollar.


Låt oss prata siffror: E-Sport statistik

E-sportens värld är inte på något sätt liten. År 2015 var det trodde att över 200 miljoner människor från hela världen var inblandade i E-sportens värld, och de flesta var åskådare som genererade över 300 dollar miljoner dollar det året ensam, genom sponsring, reklam, prisfonder och e-sportspel.


Tyvärr är antalet kvinnor som deltar i E-sport på nätet ganska lågt jämfört med sina manliga motsvarigheter, med endast 15% av online-deltagare på E-sport kvinnor.


E-sportens historia

Samtidigt som det är sant att e-sport har blivit mer och mer populär under de senaste decennierna, kom födelsen av online-e-sport tillbaka i 1972 när studenter som gick på Stanford University deltog i en Spacewar-turnering, där ett groovy-pris var uppe för grepp.


Åtta år senare, 1980, gjorde E-sporten steget från relativt okänd till mainstream när Atari höll det första Space Invaders Championship där över 10000 personer från hela USA deltog i den första någonsin betydande nationella videospelturneringen.


Antalet E-sportsturneringar har vuxit till att omfatta cirka 260 nationella och internationella online-E-sportsturneringar. Idag har dessa E-sportsturneringar ökat till otroliga nummer. Till exempel, Wii Games Summer, värd Nintendo 2010, skrytte nästan en halv miljon deltagare i månaden lång händelse.


Skaparna av videospelet Halo startade Halo Championship Series där E-sport vinsterna för segrarna var så höga som $ 50,000. Den högsta prispotten kom dock 2017, när The International tilldelade totalt mer än 24 miljoner dollar.

Titta på e-sport idag

Problemet med hur man tittar på E-sport löstes med introduktionen av streamingtjänster online. Innan webbplatser som Twitch anlände på scenen, försökte olika TV-stationer visa E-sport, med varierande framgångsnivåer.


Strömmande webbplatser erbjuder tittarna en upplevelse som är mer i linje med spelets karaktär, och detta återspeglas i visningsnumren, som når in i miljoner för stora händelser. Amatör-E-sportspelare kan också skapa egna livsströmmar i hopp om att få tittare och till och med sponsring.