Fantasy Sports Online - Bästa svenska guiden till Daily Fantasy 2020

Fantasy Sports är typer av spel där deltagare skapar virtuella lag av riktiga professionella sportspelare, oftast fotbollsspelare. Idag spelas de vanligtvis online. Fantasy sports är en blandning av skicklighet och lycka, för det virtuella laget tävlar utifrån statistiken om den verkliga spelarens prestanda i ett spel.


Därför ska spelaren i denna typ av sport inte slumpmässigt montera det virtuella laget utan snarare genom en djup kännedom om den reala aktörens statistiska framgång. Vad som är kul om Fantasy Sports är att även om det inte är ett riskfritt spel, låter du prova dina färdigheter som en coach eller general manager.


Även om det inte är tekniskt betraktat som en form av spel, eftersom det kräver skicklighet och kunskap om den aktuella sporten, finns det fortfarande ett riskfaktor för att du tar chans och varje händelse kan när som helst ändra spelet och resultatet.

Var och när kan du spela fantasy sports?

Det finns ett växande antal spelsidor för fantasy sports där du kan spela, och det kan även spelas offline med vänner eller kollegor.


Faktum är att fantasy sports ofta skapas av medarbetare på kontor med en poolad inträdesavgift, där vinnaren tar potten. Den traditionella versionen kräver att spelarna väntar hela sportsäsongen för att veta vem som vann.


Daglig fantasy sports är å andra sidan lite annorlunda eftersom den spelas på nätet och fungerar ganska annorlunda för att resultaten offentliggörs varje dag. På det här sättet kan du känna dina vinster från fantasy sports, varje dag.

Hur spelar du fantasy sports?

Att spela Fantasy Sports online är enkelt om du följer en uppsättning enkla steg. Med fantasy sports som ett exempel är ditt första steg att gå med i en offentlig liga.


Det finns också privata ligor, men dessa kräver en inbjudan från en medlem för att kunna spela. Bekanta dig med din utvalda liga och, ännu viktigare, med sina regler. Välj noga och med tanke, speciellt om du spelar för pengar.


Därefter måste du montera ditt lag. Som spelare av fantasy sports måste du vara bekant med spelarnas vinnande mönster. Du väljer verkliga spelare, så välj enligt hur den spelaren utför i verkligheten.


Poängen för det virtuella spelet beräknas med hjälp av resultaten av riktiga sportevenemang. Undersök varje spelare för att rangordna dina spelare i enlighet därmed.


När säsongen till ditt val, till exempel FIFA-VM, börjar, spelar de riktiga lagen mot varandra varje vecka och så gör dina fantasitekniker i din liga. Den verkliga spelarens poäng överförs till din fantasy leagues poäng av din liga leverantör.


I slutet av varje vecka tar fantaslaget med flest poäng vinsten för den veckan. Fantasin laget som vinner flest spel varje vecka gör det till slutspelet.

Bästa Fantasy Sportspel Online

Populära Fantasy Sports spel på nätet inkluderar Daily Fantasy Sports, Fantasy Auto Racing och Fantasy Basketball, bland många andra. Du kan hitta en simulerad sport för praktiskt taget vilken äkta sport som helst, från fotboll (den mest populära) till golf och även cricket.

Hur kan du vinna på detta i Sverige?

Att spela fantasy sport är lätt när du vet vad du gör när det gäller att montera det bästa fantasy laget om du kan, utmaningen kommer när du konkurrerar med andra konkurrenter som kämpar för mästerskapet.


Trots att ditt fantasikamrers poäng beror på riktiga spelares statistiska prestanda, är du som en idrottsägare fortfarande i total kontroll över ditt lag.


Om du till exempel tror att en av dina valda spelare inte är tillräckligt bra kan du ta bort den spelaren från ditt lag. Du har också kontroll för att ersätta en spelare som till exempel blir skadad, med en frisk spelare.


En annan sak du kan göra för att bygga ett starkt fantasy-team är att handla spelare med andra fantasyägare till din fördel.


Det finns bara en vinnare i slutet av en fantasysäsong och det sista laget står kan vinna en trofé eller ännu bättre, ett kontantpris.


De övre kvarvarande lagen med de mest spelade vinnerna kommer att möta varandra i en enda elimineringsturnering och det sista laget som står kommer att vinna ligamästerskapet.


Med dagliga fantasy sports behöver du inte vänta. Utbetalningarna kan vara mindre, men det finns fler chanser att vinna.

Guide online till fantasy sports

Vår guide till att spela fantasy sports på nätet kommer att ge dig råd om vilka spel som ska gå och vilka webbplatser som är mest betrodda.


Men kom alltid ihåg att göra din forskning innan du valde dina lagmedlemmar, att läsa reglerna när du går med i en online-liga och vanliga frågor på webbplatsen när du spelar för riktiga pengar.


Även om fantasy sports kan vara mindre känd än andra onlinespel som slots, är det en växande bransch med potentiellt stora utbetalningar att vinna.