Det holländska parlamentet har övervägt att lägga till några ändringar av den nederländska "Remote Online Gambling Bill". Det har gått 2 år sedan några framsteg har gjorts. men försök görs för att få räkningen ytterligare.


I juni i fjol föreslog Sander Dekker, Nederrikes minister för rättsligt skydd ett ändrat ramverk som kommer att innehålla fjärrlicensiering. Med detta försökte han starta om räkningen och få den att flytta igen.


Dekker skrev sina förslag i ett brev som han senare skickade till nederländska lagstiftaren. Det är ett djärvt drag eftersom han vill hjälpa olagliga speloperatörer också, vilket är tvunget att skapa kontroverser.


Tanken är att uppmana olagliga operatörer och operatörer som straffet tidigare och tillåta dem att ansöka om fjärrlicens.


Många medlemmar av Nederländerna Tweede (representanthuset) kommer att irriteras av detta eftersom de har infört sanktioner mot de olicensierade operatörerna.


De flesta av dessa sanktioner var strikta och inkluderade förbud från den reglerade online-spelmarknaden i Nederländerna.


Däremot gav Dekkers lagstiftning intresse och ledde till ett möte mellan justitie- och säkerhetsutskottet som kommer att hända den 13 september.


Joop Pot från den nederländska spelautomaten bekräftade detta medan han talade på iGB Live i Amsterdam. Dekkers förslag kommer att diskuteras vid mötet och Pot har uppmanat alla spelleverantörer att vara en del av det. Enligt honom "Den bästa lösningen kommer vanligtvis från en gemensam ansträngning".


Utöver det förklarade Pot att Dekkers förslag definitivt har förmågan att få räkningen framför övre huset. Han menar emellertid också att större hinder mellan spel och socialt spel bör införas.


Detta återspeglas i den förändring som Nederländska spelmyndigheten nyligen gjorde när de bytte namn till den nederländska spelautomaten.