Efter ett framgångsrikt 2017 har det meddelats att svenska speltillverkarna Yggdrasil kommer att kunna komma in på den spanska spelmarknaden från andra kvartalet i år efter att ha etablerat en affär med GVC.


Det nya avtalet innebär att bolaget kommer att kunna erbjuda sina spel på den spanska marknaden och göra det i enlighet med regionens krav.


Yggdrasils finansiella resultat för fjärde kvartalet visade att företaget hade en 61% ökning av omsättningen för perioden och uppgick till 51,2 Mkr.


Förra året som helhet var positivt för spelleverantören, och resultatet visade en ökning med 95% med en omsättning på totalt 167 Mkr. De imponerande siffrorna dominerades av mobilspel, med summa som nått 59% av grossispelsvinsten.


Företaget släppte också 11 nya nätverksspel, ett operatörs exklusivt spel och undertecknade 40 nya licensavtal förra året och den nya affären på den spanska marknaden kommer bara några veckor efter att Yggdrasil tecknat ett avtal som skulle göra det möjligt för dem att komma in på den italienska marknaden.


GVC har under tiden en stark närvaro i Spanien till stor del tack vare sitt eget ledande varumärke, men nu när Yggdrasil Gaming och GVC har gått ihop för att erbjuda Yggdrasil-titlar på marknaden, antas det att närvaron bara växer starkare under de närmaste månaderna.


Reflektering över det gångna året, liksom vad som ligger framöver, sade Yggdrasil Gaming VD Fredrik Elmqvist:

"Under fjärde kvartalet såg vi en ökning av kunderna i Italien och tecknandet av nya och befintliga kunder för en annan ny reglerad marknad för Yggdrasil, Danmark.


Våra första kunder gick i Danmark i februari, och vi kommer att göra en fullständig lansering i landet under andra kvartalet.


"Det har varit en anmärkningsvärd 12 månader, men jag är ännu mer upphetsad över de möjligheter och möjligheter som ligger fram till 2018. Vi har ett världsklasslag, en branschledande produktsats och de bästa kunderna i branschen, och vi kommer att bygga på detta under hela året och därefter. "


Angående expansionen till den spanska marknaden säger han:


"Spanien har snabbt framträtt som en av Europas snabbast växande och spännande jurisdiktioner, vilket gör den till en perfekt miljö för Yggdrasils prisbelönta slots- och marknadsföringsverktyg.


"Tidigare i veckan bokade Spanien sina finansiella siffror för 2017, med online gaming intäkter hoppar med 38% under fjärde kvartalet. Intäkterna under de tre månader som slutade 31 december 2017, genererade 173,3 miljoner euro, en ökning med 38% under motsvarande period året innan.


Dessutom uppvisade intäkterna för fjärde kvartalet också en ökning med 23,5% på den totala insamlingen under det tredje kvartalet det året.


"För att komma in i Spanien med GVC, en långtidspartner över flera jurisdiktioner, kommer vi att se till att våra spel är glädjande av slotsfläktar över hela landet. Efter nya inlägg i Danmark och Italien understryker det också Yggdrasils åtagande att expandera sitt fotavtryck på Europas reglerade marknader. "


Andy Whitworth, Innehållsansvarig och Kommersiell för GVC höll med Elmqvist och sade:


"Vårt mål är att erbjuda innehåll från våra bästa leverantörer på alla våra marknader. Yggdrasils spelautomater har redan visat sig vara mycket populära hos våra spelare på andra ställen, så vi är glada över att vara den första operatören för att få det prisbelönta innehållet till Spanien "